Archiwum 16 stycznia 2015


sty 16 2015 Krem buraczkowy z owsianką
Komentarze: 0

Zupa  krem buraczkowy z owsianką

Składniki:

1 duży burak + 1/2 małego buraka 1/2 marchewki 1/2 pietruszki 3 lub 4 łyżki płatków owsianych 2 kostki rosołowe śmietana do zabielenia 30 %

Wykonanie:

Marchew, pietruszke oraz buraki umyć i obrać. Do garnka wlać ok. 1l wody i dorzucić 2 kostki rosołowe. Zagotować wodę. Do wrzącego wywaru dodać marchew oraz pietruszke. Gdy warzywa trochę się podgotują dorzucić buraki. Gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Następnie dodać płatki owsiane. Gotować jeszcze ok. 2 minut. Zupę zdjąć z gazu i zblendować. Ostatnim krokiem jest zabielenie zupy.

GOTOWE! Smacznego :-)